Στο Ντότζο

book_ilaridis2Μια συλλογή ζωντανών και λεπτομερών δοκιμίων γραμμένων από τον Ντέιβ Λόουρι, έναν από τους πιο γνωστούς και αξιόλογους ξιφομάχους στις Ηνωμένες Πολιτείες∙ τα κείμενά του φωτίζουν την ιστορία και τη σημασία των τελετουργικών, των ενδυμασιών, των αντικειμένων και των σχέσεων που τόσο μεγάλη σημασία έχουν για τις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες.

Μεταξύ των θεμάτων που άπτεται είναι:

  • Ο ίδιος ο χώρος του ντότζο
  • Η σχέση δασκάλου-μαθητή
  • Οι υποκλίσεις
  • Τι να περιμένει κανείς όταν επισκέπτεται ένα ντότζο –και τι περιμένει το ντότζο από αυτόν
  • Τα όπλα που χρησιμοποιούνται στην εξάσκηση
  • Η χάκαμα (η παραδοσιακή «φούστα») και το ντόγκι (η στολή εξάσκησης)
  • Ο σιντοϊστικός βωμός

Αξιόπιστο και γεμάτο τόσο από γνώσεις όσο και από συναρπαστικές ιστορίες από την εμπειρία του συγγραφέα, το Στο Ντότζο είναι ένα βιβλίο μελέτης για τους αρχάριους μαθητές και ένα εγχειρίδιο αναφοράς για τους πιο προχωρημένους.

Σχήμα: 14×21
Σελίδες: 232
ISBN : 978-618-81037-0-2
Τιμή: 18 ευρώ

Aγοράστε το βιβλίο

Ντέιβ Λόουρι

Ο συγγραφέας και αρθρογράφος Ντέιβ Λόουρι έχει στο ενεργητικό του μια σημαντική πορεία στις πολεμικές τέχνες (κλασσικές και σύγχρονες) καθώς και στην ιαπωνική καλλιγραφία. Άρθρα του για τις πολεμικές τέχνες έχουν δημοσιευθεί σε πάμπολλα έντυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία και την Ιαπωνία, ενώ μεταξύ των βιβλίων του συγκαταλέγονται τα «Sword and Brush: The Spirit of the Martial Arts», «Persimmon Wind», «Clouds in the West: Lessons from the Martial Arts of Japan», «Moving Toward Stillness», και «The Connoisseur’s Guide to Sushi». Έχει ταξιδέψει πολλές φορές στην Ιαπωνία και συνεργάζεται ως κριτικός εστιατορίων στο περιοδικό St. Louis Magazine. Το Στο Ντότζο είναι το δεύτερο βιβλίο του που κυκλοφορεί στα ελληνικά.